AVERT免费版用户体验好cheap

AVERT免费版v2.2.1的用户体验详细说明,个人建议最好不要用他。

AVERT系一个多杀毒引擎的扫描工具(其实系一个GUI),配有其它一D工具,cclear、注册表备份。

可以系官网http://www.avertsoftware.com/下载,发呢编嘢果阵系v2.2.1。

佢需要管理员账号运行,运行之后睇左下边,有两个齿轮图标,鼠标移过去会有提示是乜功能,点最左边果个settings,弹个框出来选你要DOWN葛引擎,你钟意边个选边个,或者用佢的下拉帮你选,DOWNLOAD速度都算系咁100-590K之间。

引擎DOWN好了,会保存系程序目录Scanners下边。

依家梗系要扫描啦,选中“AVERT Scans”,左边自己选一个扫描设定方式,再点右下开始。

好了,呢度讲葛唔系扫描效果,系讲佢葛用户体验,简直就系临时工做出来的,免费版本地引擎没得选,每次扫描都要重新下载引擎,唔可以自定扫边度(以经废佐啦,呢旧嘢仲有鬼用咩)。

佢唔系更新程序目录里边葛引擎,系当临时文件咁,一次性解压系 X:\Users\管理员用户名\AppData\Local\AVERT 下边。扫一次就DOWN一次,讲笑啊。

再讲下扫描,扫描系乜都睇吾到,完全唔知做紧乜,用小红伞葛引擎快速扫描佐下,睇日志好似没乜问题。

再用heavy scans,由于没扫出病毒就俾我强行关闭佐(费事等DOWNLOAD了),扫出病毒果阵系点就吾知了。

如果有全功能的收费版再试下,免费版,建议大家唔好玩了。

《AVERT免费版用户体验好cheap》有0个评分

★★★★★
★★★★
★★★
★★
0
0
0
0
0

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注